Verrine
Do stworzenia Verrine potrzebne są małe pucharki do których nakłada się różnego rodzaju składniki. Ja przyrządziłam własna wersje która składa się z dwóch warstw i dodatku w formie nachos.
1 wartstwa - Deep guacamole
Kupiony deep do chipsów o samku guacamole - posmak avocado.
2 warstwa - Puree z marchewki
Pół kilograma marchewki gotuje w osłodzonej i posolonej wodzie. Gdy zmiekną miksuje je blenderem na gładką masę. Dodaje trochę startego imbiuru i oliwy z oliwek, sok z cytryny, pieprz, trzy łyżki jogurtu. Wszystko mieszam.
Nakładam do pojemniczków najpierw warstwę zieloną a na to puree. Dodaje na wierz nachos i listek pietruszki.
Danie jest zdrowe, lekkie, idealne na przekąskę :)
Cieszy nie tylko nietypowym smakiem ale również przyciąga wyglądem. Miałam okazję spróbować u samej właścicielki bloga. Pozdrawiam w sobotni leniwy wieczór ;)
OdpowiedzUsuńDziekuje za komentarz, aczykolwiek nie spodziewalam sie az tak pozytywnej reakcji!! d
OdpowiedzUsuń